Czas przygotowania: 6 minut
Czas smażenia: 5 minut
Czas gotowania kaszy: 15 minut
Poziom trudności: łatwe
Przydatne naczynia: deska do krojenia, nóż, mały garnek, patelnia grillowa, szpatułka
Składniki:
- filet z kurczaka
- 1/2 papryki czerwonej
- 1/2 papryki żółtej
- 1/4 cebuli czerwonej
- 1/4 cebuli białej
- kasza pęczak
- sól, pieprz, oliwa
2. Papryki pokroić w kostkę, obie cebule kroimy drobno - wrzucamy do miseczki, dodajemy sól, pieprz i 1 łyżeczkę oliwy - wymieszać. Wrzucić na rozgrzaną patelnię i chwilę podsmażyć.
3. Filet z kurczaka umyć, osuszyć i przekroić na 3-4 części (wzdłuż). Obsypać delikatnie solą i pieprzem i grillować na patelni grillowej (ewentualnie podsmażyć na patelni zwykłej).
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz