A do tego pudding z nasionami chia wygląda bajecznie i jest to idealny pomysł na wartościowe śniadanie.
Czas przygotowania: 10 minut
Czas odstawienia do lodówki: najlepiej całą noc
Poziom trudności: łatwe
Przydatne naczynia: garnek, łyżka, 2 naczynia, blender
Składniki:
- 400 ml mleka kokosowego (1 puszka)
- 3 łyżki nasion chia
- 2 łyżki miodu
- 1 owoc mango
1. Do garnka wlewamy mleko kokosowe i miód - chwilę zagotować i odstawić.
2. Dorzucamy nasiona chia i mieszamy dokładnie. Po 10 minutach znów mieszamy całość i wlewamy do przygotowanych naczyń. Naczynia zakrywamy folią i wkładamy na całą noc do lodówki.
3. Mango obieramy i wrzucamy do blendera. Blendujemy na mus (nie dodawać cukru! mango jest bardzo słodkie). Mus z mango dodajemy na wierzch gotowego puddingu.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz