Czas przygotowania: 10 minut
Czas pieczenia: 15 minut
Poziom trudności: łatwe
Przydatne naczynia: blacha, folia, nóż, deska do krojenia, mała miska, łyżka
Składniki:
- ciabatta
- plaster sera żółtego
- 2 łyżki szpinaku
- łyżeczka śmietany 12%
- łyżka pokrojonej w kostkę cebuli czerwonej
- 1,5 łyżki pokrojonej w kostkę papryki czerwonej
- 1,5 łyżki pokrojonej w kostkę papryki żółtej
- plaster szynki
- sól, pieprz
1. Odkroić górę ciabatty i wydrążyć.
2. Do miski wrzucamy: pokrojony drobno ser żółty, szynkę, cebulę, papryki oraz podsmażony szpinak. Dorzucamy śmietanę i przyprawy.
3. Zapiec w 200 stopniach C przez 15 minut. Posypać szczypiorkiem.
Smacznego:)
Wygląda smakowicie. Koniecznie wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńAleż mi narobiłaś smaka, muszę to wypróbować.
OdpowiedzUsuń