Menu

niedziela, 7 sierpnia 2016

Niedzielne śniadanie - Ciabatta zapiekana z warzywami

Ciabatta z warzywami zapiekana w piekarniku. Zamiast śmietany można dodać roztrzepane jajko. 

Czas przygotowania: 10 minut  
Czas pieczenia: 15 minut   

Poziom trudności: łatwe  
Przydatne naczynia: blacha, folia, nóż, deska do krojenia, mała miska, łyżka







Składniki:
- ciabatta
- plaster sera żółtego
- 2 łyżki szpinaku
- łyżeczka śmietany 12%
- łyżka pokrojonej w kostkę cebuli czerwonej
- 1,5 łyżki pokrojonej w kostkę papryki czerwonej
- 1,5 łyżki pokrojonej w kostkę papryki żółtej
- plaster szynki
- sól, pieprz

1. Odkroić górę ciabatty i wydrążyć.



2. Do miski wrzucamy: pokrojony drobno ser żółty, szynkę, cebulę, papryki oraz podsmażony szpinak. Dorzucamy śmietanę i przyprawy.

3. Zapiec w 200 stopniach C przez 15 minut. Posypać szczypiorkiem.

Smacznego:)

2 komentarze: