Menu

poniedziałek, 29 sierpnia 2016

Łazanki z pesto i suszonym pomidorem

Wakacje dobiegają końca, chociaż po pogodzie tego poznać nie można. Ja powróciłam ze słonecznej greckiej wyspy do jeszcze bardziej słonecznej Warszawy:) Szczerze mówiąc już nie mogę się doczekać chłodniejszych dni, kiedy pełnią szczęścia będzie gorąca herbata z cytryną, miodem i imbirem (tudzież grzane wino z rumem:)) oraz koc!

Dziś bardzo szybki i prosty obiad. 

Czas przygotowania: 3 minuty  
Czas gotowania: 12 minut   

Poziom trudności: bardzo łatwe  
Przydatne naczynia: garnek, deska do krojenia, nóż, durszlak, tarka   



Składniki (dla 2 osób):
- łazanki (ja użyłam Lubella)
- pesto bazyliowe (90g)
- 5 łyżek kukurydzy
- 5 suszonych pomidorów
- 1 łyżka oliwy czosnkowej
- starty parmezan (2 łyżki)
- sól

1. Łazanki gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie.

2. Odsączamy wodę i wrzucamy je z powrotem do garnka. Dodajemy łyżkę oliwy czosnkowej, pesto, pokrojone w mniejsze kawałki suszone pomidory, kukurydzę i parmezan - wszystko szybko ze sobą mieszamy i od razu podajemy.

Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz