Menu

wtorek, 14 czerwca 2016

Cukiniowe krążki z boczkiem

Cukinię można nafaszerować, dodać do sałatki, podsmażyć z makaronem, zjeść na surowo...różne kombinacje! Można ją też pokroić w grubsze plastry i zapiec z ulubionymi składnikami. Dziś szybki przepis na cukinię z boczkiem i serem żółtym - taka przekąska na bogato:)

Czas przygotowania: 5 minut  
Czas smażenia: 3 minuty   
Czas pieczenia: 12 minut

Poziom trudności: bardzo łatwe 
Przydatne naczynia: patelnia, deska do krojenia, nóż, tarka, blacha, folia





Składniki:
- cukinia
- boczek (ok.1/3 szklanki pokrojonego w kostkę)
- ser żółty (starty)
- sól, pieprz

1. Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni do zarumienienia.

2. Cukinię myjemy, osuszamy i kroimy w grubsze plastry. Układamy na blaszce wyłożonej folią i na każdy plaster wykładamy podsmażony boczek i starty ser + pieprz i sól.

3. Zapiec w piekarniku w 180 stopniach C ok.12 minut.

Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz