Highly recommended!
Składniki:
- 200 ml śmietanki kremówki 36%
- tabliczka mlecznej czekolady
- 1/4 kostki masła
- 2 paczki dużych herbatników
1. Herbatniki kruszymy (ja użyłam wałka), dodajemy roztopione masło (pół porcji) i dokładnie łączymy.
2. Ciasteczkową masę wciskamy w niewielką tortownicę (można użyć szklanki do dociśnięcia, ale uda się też bez), Tortownicę wkładamy do lodówki na pół godziny.
3. W tym czasie w garnku gotujemy śmietankę, dodajemy czekoladę i drugą połowę masła - gotujemy na małym ogniu do połączenia się składników. Odstawiamy na 10 minut do przestygnięcia.
4. Masę czekoladową wlewamy do tortownicy i wkładamy do lodówki na 3-4 h.
5. Posypujemy wiórkami kokosowymi.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz