Menu

środa, 5 listopada 2014

Cukinia faszerowana

Często dodaję cukinię do różnych potraw i nawet nie zdawałam sobie sprawy, jak dobrze jest ją jednak zapiec:) Smak jest zupełnie inny - ale nie taki, jak ugotowany ogórek! Danie szybkie i wykwintne. Polecam do wina.




Składniki:
- 2 cukinie
- 200 g mięsa mielonego
- 2 plastry sera żółtego
- łyżka oleju
- sól, pieprz
- 2 suszone pomidory

1. Cukinie przekrajamy wzdłuż i wydrążamy łyżką środek.

2. Mięso mielone podsmażamy na oleju, doprawiamy solą i pieprzem.

3. Suszone pomidory kroimy na małe kawałki i układamy na dnie każdej cukinii. Dodajemy usmażone mięso mielone i kawałki sera.

4. Pieczemy ok. 30 min w 180 stopniach C.

Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz