Składniki:
- garść rukoli
- 6-8 migdałów
- 4 orzechy włoskie
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 4 łyżki startego parmezanu
- 100 g sera typu feta
- makaron spaghetti (ugotowany al dente)
- sól, pieprz
1. W blenderze umieszczamy rukolę, migdały, orzechy, oliwę z oliwek, parmezan, sól i pieprz. Miksujemy do uzyskania pesto.
2. Dodajemy pesto do ugotowanego al dente makaronu i dokładnie mieszamy do połączenia.
3. Całość posypujemy pokruszonym serem feta.
Smacznego:)
uwielbiam takie smaki, ale z fetą nie próbowałam. dzięki za podpowiedź :) Piękne zdjęcia, jak zobaczyła na zblogowanych od razu ślinka pociekła :)
OdpowiedzUsuńRukolowe pesto - pychotka! Dzięki za ten świetny pomysł, smakuje naprawdę wybornie :) :)
OdpowiedzUsuńJesień przywodzi na myśl raczej cięższe dania a u Ciebie świeżo, lekko i zdrowo. :) Wygląda pysznie!
OdpowiedzUsuńto spróbuję koniecznie :)
OdpowiedzUsuń