(przepis i więcej zdjęć po kliknięciu na zdjęcie poniżej)
Składniki:
- 1,5 szklanki mąki tortowej
- 2 łyżki cynamonu
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- szczypta soli
- 3 łyżki miodu
- 1/4 szklanki oliwy
- 1/4 szklanki wiórek kokosowych
- 1/4 szklanki żurawiny
- 1/4 szklanki rodzynek
- tabliczka czekolady mlecznej
- 250 ml jogurtu naturalnego
- 1 jajko
- starta skórka z cytryny
- 2 łyżki soku pomarańczowego
1. Do jednej miski wrzucamy mąkę, cynamon, proszek do pieczenia, sodę, sól i skórkę z cytryny - dokładnie łączymy.
2. Do drugiej miski wrzucamy jajko, jogurt, miód, sok pomarańczowy i oliwę - dokładnie łączymy do otrzymania jednolitej masy.
3. Składniki mokre dodajemy do składników suchych - mieszamy do połączenia.
4. Dodajemy żurawinę, rodzynki, wiórki kokosowe, posiekaną czekoladę - mieszamy.
5. Wkładamy masę do silikonowych albo papierowych papilotek. Pieczemy w rozgrzanym do 170 stopni C piekarniku przez 15 minut.
Smacznego:)
Nawet nieźle wyglądają te muffinki z tych zdjęć.
OdpowiedzUsuń