Składniki:
- 300 ml przecieru/sosu pomidorowego
- 300 ml wody
- kostka rosołowa
- 200 ml śmietany 18%
- czosnek (2 ząbki)
- łyżka masła
- maggi, bazylia, sól, pieprz
- natka pietruszki
Lane kluski:
- 2 jajka
- ok.70-80 gramów mąki
- sól
1. Gotujemy wodę, wrzucamy do garnka kostkę rosołową.
2. Gdy woda zaczyna wrzeć dodajemy przecier pomidorowy, czosnek przeciśnięty przez praskę, masło oraz przyprawy.
3. Dodajemy śmietanę. Aby się nie zważyła polecam wymieszać ją w osobnym naczyniu z ok.2 łyżkami zupy.
4. Jajka łączymy z mąką i z solą (tak, aby nie było grudek). Wlewamy ciasto powoli do gorącej zupy i mieszamy łyżką. Po ok. minucie danie będzie gotowe.
5. Dekorujemy natką pietruszki.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz