Menu

czwartek, 9 października 2014

Sałatka z jagodami goji i sezamem

Ciekawe połączenie składników sprawia, że sałatka jest nie tylko pyszna, ale również kolorowa. Najlepiej podawać z ciepłą bagietką. 

Poziom trudności: banał
Czas przygotowania: 3 minuty
Morał: Nic tylko jeść:)





Składniki:
- sałata lodowa
- 5-6 rzodkiewek
- jagody goji (garść)
- szczypiorek
- gruszka
- starty żółty ser
- cebula biała
- łyżka sezamu
- oliwa z oliwek
- sok z cytryny
- sos balsamico
- sól, pieprz, zioła

1. Sałatę rwiemy i wrzucamy do miski. Dorzucamy plasterki rzodkiewek, pokrojoną w kostkę gruszkę, pokrojoną w piórka cebulę.

2. Oliwę z oliwek łączymy z solą, pieprzem, ziołami i sokiem z cytryny - polewamy sałatę.

3. Na sam koniec dodajemy jagody goji, sezam, starty ser i balsamico.

Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz