Składniki:
- 8 suszonych pomidorów
- 4 łyżki przecieru pomidorowego
- 100 g sera typu feta
- 4 łyżki oliwy z suszonych pomidorów
- 2 ząbki czosnku
- makaron ugotowany al dente
- garść rukoli
- sól, pieprz
1. Pomidory kroimy w paski. Na rozgrzaną patelnię dodajemy oliwę i podsmażamy lekko pomidory. Dodajemy pokrojony w paseczki czosnek - cały czas mieszając.
2. Do pomidorów i czosnku dodajemy przecier - lekko podgrzewamy.
3. Na patelnię wrzucamy ugotowany al dente makaron - wszystko razem jeszcze podsmażamy ok. 4 minuty. Przyprawiamy solą i pieprzem.
4. Na talerz wykładamy rukolę, następnie gotowy makaron. Na koniec kruszymy fetę.
Smacznego:)
Wygląda przepysznie, z chęcią bym spróbowała.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam :)