Menu

środa, 1 października 2014

Penne 'coś z niczego'

W poniedziałek przeprowadziłam się ze Szczecina do Warszawy. Wiadomo jak to na początku, nie wszystko w domu jest, a i lodówka wcale w szwach nie pęka:) Zatem dziś pomysł na obiad w stylu coś z niczego! Zapowiadało się niezbyt specjalnie, w smaku natomiast całkiem fajne danie! 

Co ciekawe - nie mam jeszcze patelni, więc całe danie było 'sporządzone' w garnku:) Da się?






Składniki:
- 2 kiełbaski wiedeńskie (ja kupiłam w Lidlu)
- makaron penne ugotowany al dente
- 3 ząbki czosnku
- jogurt naturalny 250 ml
- zioła prowansalskie, sól, pieprz ziołowy
- oliwa z oliwek

1. Kiełbaski i czosnek kroimy bardzo drobno - podsmażamy na oliwie ok.4-5 minut ciągle mieszając.

2. Dodajemy makaron i jogurt - obsypujemy przyprawami i dokładnie mieszamy, aby się nie przypaliło.

Smacznego:)

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza