Czas przygotowania: 15 minut
Czas smażenia: 15 minut
Poziom trudności: bardzo łatwe
Przydatne naczynia: mały garnek, patelnia, ręcznik papierowy, deska do krojenia, nóż
Składniki:
- 1 podwójny filet z kurczaka
- 2 garści fasolki szparagowej
- 1 cebula biała
- 1 łyżka masła klarowanego
- sól himalajska, pieprz czarny, tymianek, oregano
- opcjonalnie: ser feta, sezam
1. Filet z kurczaka umyć, wysuszyć ręcznikiem papierowym i oczyścić. Pokroić w mniejsze kawałki.
2. Fasolkę ugotować al dente w osolonej lekko wodzie.
3. Na patelni rozgrzać masło klarowane i wrzucić kawałki kurczaka. Dodać sól, pieprz, tymianek i oregano. Cebulę pokroić w piórka i dodać do kurczaka - pomieszać i dusić pod przykryciem.
4. Po ok. 10 minutach dodać ugotowaną fasolkę - pomieszać i podsmażyć całość ok.2-3 minuty. Na koniec można dodać 1/2 kostki pokruszonego sera feta i posypać sezamem.
Podawać np. z kaszą pęczak.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz