Czas przygotowania: 30 minut
Czas pieczenia: 40 minut
Poziom trudności: średnie
Składniki:
- mięso mielone wołowo-wieprzowe ok.500 g
- pasata pomidorowa 500 ml
- 1 cebula biała
- 2 ząbki czosnku
- sól, pieprz, chilli, oregano, bazylia, sos sojowy
- starty ser mozarella
- makaron cannelloni ok.20 rurek
2. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni C. Do naczynia żaroodpornego wkładamy (pionowo) rurki cannelloni i do każdej z nich wrzucamy farsz boloński (świetnie sprawdza się do tego woreczek foliowy z Ikei - wystarczy napełnić go farszem i odciąć końcówkę).
3. Każdą napełnioną farszem rurkę układamy w naczyniu żaroodpornym ciasno obok siebie. Na wierzch wykładamy resztę farszu lub sam sos pomidorowy.
4. Zapiekamy przez 30 minut po czym posypujemy startym serem mozzarella i zapiekamy jeszcze 10 minut.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz