Od jakiegoś czasu chodził za mną panierowany camembert... Skończyła mi się już niestety żurawina w słoiku, którą przywiozłam z Zakopanego, więc w 4 minuty zrobiłam sos żurawinowy z suszonej żurawiny (wystarczy ugotować 100g suszonej żurawiny w 1/3 szklanki wody, dodać brązowy cukier i cynamon, po 8 minutach gotowania zblendować i gotowe).
Czas przygotowania: 5 minut
Czas smażenia: 5-6 minut
Poziom trudności: bardzo łatwe
Przydatne naczynia: patelnia, dwa talerzyki, widelec, ręcznik papierowy
Składniki:
- ser camembert
- bułka tarta
- jajko
- płatki migdałów
- żurawina/sos żurawinowy
1. Na suchej patelni podprażyć płatki migdałów (uwaga, szybko się przypalają).
2. Jajko wbić na talerzyk i roztrzepać. Na drugi talerzyk wysypać bułkę tartą. Obtoczyć cały kawałek sera w jajku, następnie w bułce tartej i ponownie w jajku i znów w bułce.
3. Smażyć najlepiej na maśle klarowanym z dwóch stron po 2-3 minuty.
Podawać z żurawiną i prażonymi płatkami migdałów.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz