Czas przygotowania: 5 minut
Czas smażenia: 8 minut
Poziom trudności: bardzo łatwe
Przydatne naczynia: patelnia grillowa, deska do krojenia, garnek, nóż, folia aluminiowa
Składniki:
- filet z dorsza
- 1 plaster cytryny
- koper świeży
- ryż ugotowany al dente
- 1/3 papryki czerwonej
- 4-5 różyczek brokuła
- 1 plaster cebuli czerwonej
- sól, pieprz, oliwa z oliwek
1. Filet z dorsza obsypać solą i pieprzem, na wierzch położyć plaster cytryny przekrojony na pół i dużą ilość kopru - zawinąć szczelnie (aby podczas smażenia nie wyleciał sok z ryby) w folię aluminiową i smażyć z dwóch stron na patelni grillowej (ok.7-8 minut).
2. Ugrillować pokrojoną w paski paprykę, brokuł i cebulę (wszystko lekko skropić oliwą z oliwek).
Podawać z ryżem ugotowanym al dente.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz