Dziś inspiracja na niedzielne śniadanie - grzanki z ciabatty podane z jajecznicą z boczkiem. Niby banalnie, ale całkiem ciekawie:) Nie trzeba przy tym daniu używać widelca;)
Czas przygotowania: 5 minut
Czas smażenia: 3-5 minut (w zależności od tego jaką konsystencję chcemy uzyskać)
Poziom trudności: bardzo łatwe
Przydatne naczynia: deska do krojenia, nóż, patelnia, szpatułka do mieszania, łyżka
Składniki:
- 2 ciabatty
- 4 jajka
- boczek wędzony pokrojony w kostkę
- 2 łyżki masła
- serek typu almette
- szczypiorek
- sól, pieprz
2. Na patelnię wrzucamy masło i pokrojony boczek. Po 2-3 minutach wbijamy jajka, sól, pieprz - energicznie mieszamy.
3. Ciabatty wyciągamy z piekarnika, smarujemy serkiem i nakładamy łyżką gotową jajecznicę. Całość posypać drobno pokrojonym szczypiorkiem.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz