Niestety przez to zjadłam pół tarty po godz.23:00... #kuchenneproblemy
Czas przygotowania: 10 minut
Czas pieczenia: 20 minut
Poziom trudności: bardzo łatwe
Przydatne naczynia: blacha, papier do pieczenia, miska, widelec, łyżka
Składniki:
- 1 ciasto francuskie
- 250g malin świeżych
- 250g twarogu półtłustego
- 3 łyżki cukru brązowego
- cukier puder do podsypania
1. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni C.
2. Ciasto francuskie wykładamy na blachę uprzednio wyłożoną papierem do pieczenia. Zawijamy każdy bok na ok.1 cm. Widelcem robimy dziurki po całym spodzie.
3. W misce łączymy twaróg z cukrem, wykładamy na spód ciasta francuskiego. Na wierzchu układamy maliny.
4. Piec w 200 stopniach C max.20 minut.
Po wystygnięciu podsypać cukrem pudrem.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz