Menu

poniedziałek, 12 września 2016

Tarta francuska z serem białym i malinami

Kolejny przepis z serii: tak łatwe, że aż się prosi, żeby zrobić od razu! Tarta francuska z malinami. W sumie spodziewałam się, że będzie dobra (bo już połączenie kwaśnych malin i słodkiego serka jest samo w sobie spoko), ale naprawdę po spróbowaniu pierwszego kawałka lekko się zdziwiłam, że jest AŻ TAK DOBRE.

Niestety przez to zjadłam pół tarty po godz.23:00... #kuchenneproblemy
   
Czas przygotowania: 10 minut 
Czas pieczenia: 20 minut 

Poziom trudności: bardzo łatwe
Przydatne naczynia: blacha, papier do pieczenia, miska, widelec, łyżka





Składniki:
- 1 ciasto francuskie
- 250g malin świeżych
- 250g twarogu półtłustego
- 3 łyżki cukru brązowego

- cukier puder do podsypania

1. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni C.

2. Ciasto francuskie wykładamy na blachę uprzednio wyłożoną papierem do pieczenia. Zawijamy każdy bok na ok.1 cm. Widelcem robimy dziurki po całym spodzie.

3. W misce łączymy twaróg z cukrem, wykładamy na spód ciasta francuskiego. Na wierzchu układamy maliny.

4. Piec w 200 stopniach C max.20 minut.

Po wystygnięciu podsypać cukrem pudrem.
Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz