Polecam eksperymentować:)
Czas przygotowania: 3 minuty
Czas pieczenia: ok.20 minut
Poziom trudności: bardzo łatwe
Przydatne naczynia: nóż, papier do pieczenia, łyżka
Składniki:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- płatki migdałów
- 5 łyżek nutelli
- 5 łyżek masła orzechowego
1. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni C.
2. Ciasto francuskie smarujemy masłem orzechowym i nutellą (po całej powierzchni), posypujemy płatkami migdałów.
3. Ciasto przecinamy na pół i każdą 'połówkę' zwijamy w rulon (dosyć ciasno). Przekrajamy na kawałki ok.2cm i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
4. Zapiekamy w piekarniku na środkowym poziomie ok.20 minut (sprawdzać!).
Smacznego:)
Wyglądają smakowicie :-)
OdpowiedzUsuńI tak też smakują :)
OdpowiedzUsuń