Menu

sobota, 30 lipca 2016

Francuskie kręciołki peanut butter

Dzisiejszy przepis to: chce mi się coś słodkiego (i domowego), ale nie chce mi się długo czekać. Z ciasta francuskiego można robić cuda-wianki:) I to właśnie w nim lubię. Można zwijać, zawijać, zaciskać, przykrywać... Dodać czekoladę, banana, kurczaka, szpinak - co tylko mamy.

Polecam eksperymentować:)

Czas przygotowania: 3 minuty
Czas pieczenia: ok.20 minut  

Poziom trudności: bardzo łatwe
Przydatne naczynia: nóż, papier do pieczenia, łyżka




Składniki:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- płatki  migdałów
- 5 łyżek nutelli
- 5 łyżek masła orzechowego

1. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni C.

2. Ciasto francuskie smarujemy masłem orzechowym i nutellą (po całej powierzchni), posypujemy płatkami migdałów.

3. Ciasto przecinamy na pół i każdą 'połówkę' zwijamy w rulon (dosyć ciasno). Przekrajamy na kawałki ok.2cm i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

4. Zapiekamy w piekarniku na środkowym poziomie ok.20 minut (sprawdzać!).

Smacznego:)

2 komentarze: