Powinnam nazwać ten przepis 'pizza z KIEŁBASKĄ pepperoni' (bo tu użyłam tej małej), ale nienawidzę zdrobnień:)
Czas przygotowania ciasta: 10 minut
Czas oczekiwania na wyrośnięcie: 2h
Czas pieczenia: 20-25 minut
Poziom trudności: łatwe
Przydatne naczynia: blacha, miska, ściereczka, deska do krojenia, nóż
Składniki
(na ciasto) - wyjdzie więcej niż 1 pizza:
- 1 opakowanie drożdży suchych
- 1/2 kg mąki
- 2 łyżki oleju
- 1/3 szklanki mleka
- 1/3 szklanki wody gazowanej
- sól
Dodatki:
- keczup + oregano
- szklanka startego sera żółtego
- małe kiełbaski pepperoni
- cienkie plastry boczku
- 1 cebula
- papryka konserwowa
- ser feta
2. Po tym czasie smarujemy blachę oliwą i posypujemy bułką tartą. Ciasto ugniatamy równomiernie na całej blaszce.
3. Ciasto polewamy keczupem i rozsmarowujemy, posypujemy oregano i połową startego sera. Na to układamy pokrojone kawałki pepperoni, boczku, cebuli, papryki i sera feta. Na koniec wykładamy drugą połowę startego sera.
4. Pieczemy w 185 stopniach C (góra-dół) na najniższym poziomie ok.20-25 minut.
Smacznego:)
Mniammmmmm!!!!!!:-))))
OdpowiedzUsuń