Wczoraj kupiłam truskawki na rynku, bo chciałam dziś zrobić ciasto biszkoptowe z budyniem, truskawkami i galaretką ALE zapomniałam o wszystkich składnikach. Stwierdziłam ok, robię bezę ale w trakcie przygotowania odechciało mi się (nie wiem dlaczego!). I takim oto sposobem, całkiem przypadkowo i kompletnie niezaplanowanie zrobiłam delikatne serniki na bazie bezowej.
Szuflada w której znajdują się serniki pochodzi spod rąk kreatywnej Sabiny, blogerki DIY, która codziennie tworzy coś nowego, bardzo kreatywnego i ślicznego! Śmietankowy Dom.
Czas przygotowania: 10 minut
Czas pieczenia: 35 minut
Poziom trudności: łatwe
Przydatne naczynia: miska, mikser ręczny, papilotki do muffinek, blacha, łyżka
Składniki:
- 2 białka
- 4 łyżki cukru
- 10 łyżek twarogu zmielonego
- 6 ciasteczek maślanych
- 3 truskawki
2. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C.
3. Do każdej papilotki kruszymy na dno 1 ciastko. Nakładamy masę serową i do każdej wkładamy połówkę truskawki.
4. Zapiekamy ok.35 minut (sprawdzać co jakiś czas).
Smacznego:)
Pyszności i śliczności :-)
OdpowiedzUsuń