Czas przygotowania: 10 minut
Czas smażenia: ok. 1,5 minuty
Poziom trudności: łatwe
Przydatne naczynia: blender, miska, łyżka, patelnia, szklanka, szpatułka
Składniki:
- 10 migdałów całych
- 2 jajka
- szklanka mleka
- 1,5 szklanki mąki
- łyżeczka proszku do pieczenia
- łyżeczka sody oczyszczonej
- 1/4 szklanki roztopionego masła
- szczypta soli
- masło klarowane lub olej do smażenia
1. Migdały blendujemy na mąkę.
2. Do miski wrzucamy wszystkie składniki i miksujemy do otrzymania jednolitej masy. Odstawiamy na pół godziny.
3.Podgrzewamy patelnię, dodajemy tłuszcz i smażymy pancakesy (3 łyżki = 1 pancake).
Podawać z suszonymi wiśniami i ubitą śmietana.
Smacznego:)
Ale smakowitości :-) Mniammmm!
OdpowiedzUsuńDziękuję i polecam:)
OdpowiedzUsuń