Na początku nie wiedzieliśmy za bardzo jak to jeść, każdy spróbował i tyle. Ale tu drink, tam rozmowa i z tej przekąski nie pozostało nic, oprócz pysznego wspomnienia:D
Polecam z sosem czosnkowym.
Czas przygotowania: 5 minut
Czas pieczenia: 15 minut
Poziom trudności: bardzo łatwe
Przydatne naczynia: deska do krojenia, nóż, blacha, papier do pieczenia, garnek, praska do czosnku
Składniki:
- bochen chleba (cały)
- 1/2 kostki sera żółtego
- 3 plastry szynki
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki masłą
- sól, pieprz
2. Do każdego wgłębienia wkładamy większy kawałek sera żółtego i szynkę.
3. W garnku roztapiamy masło, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i polewamy tym chleb.
4. Zapiekamy w 200 stopniach C przez 15 minut. Przed podaniem posypać solą i pieprzem.
Smacznego:)
Czasami piekę taki chleb. Jest naprawdę pyszny!
OdpowiedzUsuńAż ślinka leci... :-)
OdpowiedzUsuń