Składniki:
- 225 g ciastek oreo (albo neo z Lidla)
- 250 g sera ricotta
- 250 g twarogu półtłustego
- 4 łyżki śmietanki 36%
- pół szklanki cukru pudru
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki kakao
- wiórki czekolady
1. Ok.10 ciastek (wraz z nadzieniem) i 2 łyżki masła blendujemy, aż do rozdrobnienia każdego ciasteczka. Przekładamy masę do małej tortownicy (uprzednio wyłożonej papierem do pieczenia). Dociskamy dno i boki - wsadzamy do lodówki.
2. W tym czasie miksujemy ser ricotta, twaróg, śmietankę i cukier puder - wszystko razem, aż do utrzymania jednolitej masy.
3. Wylewamy połowę masy serowej do tortownicy. Następnie układamy 4-5 całych ciastek na masę i wylewamy resztę. Całość posypujemy kakao oraz wiórkami z czekolady. Na wierzch wbijamy pozostałe ciasteczka. Przykrywamy folią aluminiową i wkładamy do lodówki na całą noc.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz