Menu

czwartek, 9 lipca 2015

Tagliatelle pesto&broccoli

Lekko-ciężki makaron na dziś:) Lekki - bo brokuły, ciężki - bo boczek. Najważniejsze, że da się najeść daniem i jest bardzo dobre w smaku. Można posypać całość posiekaną pietruszką. Polecam z białym, pół wytrawnym winem.






Składniki:
- makaron tagliatelle (polecam z Lidla świeży)
- pesto bazyliowe (3 łyżki)
- pół brokuła
- cebula
- 4-5 plastrów boczku wędzonego
- oliwa z oliwek
- sól, pieprz biały

1. Boczek kroimy i podsmażamy na oliwie. Dodajemy pokrojoną np.w piórka cebulę - mieszamy.

2. Podgotowane w lekko osolonej wodzie brokuły dodajemy na patelnię. 

3. Na koniec dokładamy ugotowany al dente makaron, pesto bazyliowe, sól i pieprz biały - wszystko razem łączymy i podsmażamy ok.2-3 minuty.

Smacznego:)

1 komentarz:

  1. Cudowny przepis, już wiemy, co będzie na obiad w sobotę:D

    zapraszamy do nas blotdlazuchwalych.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń