Ten tatar trochę nietypowy, bo bez grzybków marynowanych (tak, jeszcze nie lubię!).
Składniki:
- ok. 150 gramów polędwicy wołowej
- 1/2 średniej cebuli białej
- 2 małe ogórki kiszone
- 1 żółtko
- sól, pieprz
1. Polędwicę wołową oczyszczamy i siekamy drobno lub mielimy za pomocą maszynki (wersja dla leniwych - za pomocą blendera).
2. Cebulę i ogórki kroimy w bardzo drobne kosteczki.
3. Wykładamy zmielone mięso na talerz tworząc małe wgłębienie do którego wrzucamy żółtko (wyparzone wcześniej). Pokrojone ogórki i cebulę wykładamy dekoracyjnie na około.
4. Doprawiamy solą i pieprzem według uznania i łączymy wszystko ze sobą za pomocą widelca.
Podawać z chlebem.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz