Menu

niedziela, 26 kwietnia 2015

Makaron z sosem porowym i polędwicą wołową

Makaron na zdjęciach jest taki żółty nie za sprawą 'żółtego filtra'. Jest to domowy, jajeczny, świeży makaron (kupiony w sklepie, niestety nie mam czasu na własne wyroby), ale polecam gorąco. Totalnie inny smak. 







Składniki:
- 250 gramów makaronu spaghetti
- 1 duży port
- 300 ml śmietany 18%
- 150 gramów polędwicy wołowej
- 2 łyżki masła
- sól, pieprz, sos sojowy, oregano, papryka słodka
- świeży koperek

1. Polędwicę kroimy na małe kawałki, doprawiamy solą i pieprzem i podsmażamy na maśle.

2. Umyty por kroimy w talarki i dodajemy do podsmażonego już mięsa - dusimy, ciągle mieszając.

3. Po ok.15 minutach dodajemy śmietanę, sos sojowy, oregano i paprykę  - łączymy.

4. Makaron ugotowany al dente wykładamy na talerze, polewamy sosem i posypujemy koperkiem.

Dobrze smakuje z cydrem!
Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz