Składniki:
- saszetka drożdży suchych
- szklanka mąki
- 2 łyżki oleju
- 3 łyżki mleka
- sól
- mięso mielone z szynki (300 gramów)
- przecier pomidorowy (200 ml)
- cebula
- 2 ząbki czosnki
- sól, pieprz, bazylia
- oliwa z oliwek
- ser żółty
2. Na oliwie podsmażamy pokrojoną w piórka cebulkę i czosnek, dodajemy mięso mielone i przyprawy. Pod koniec smażenia dodajemy przecier i redukujemy (odparowujemy wodę).
3. Wyrośnięte ciasto wkładamy do foremek (lub wycinamy małe kółeczka). Nakładamy farsz mięsny i posypujemy serem żółtym.
4. Pieczemy w 180 stopniach C przez 25-30 minut.Posypujemy świeżą bazylią.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz