Menu

środa, 6 sierpnia 2014

Szaszłyki wegetariańskie z nektarynką

Grill - to słowo kojarzy mi się z latem, wakacjami, urlopem. Raz zrobiłam grilla w marcu. Było zimno ale grill wpasował się idealnie. Moje ulubione mięso z grilla to karkówka. Nie jem jej za często, żeby mi się nie znudziła zbyt szybko:) Uwielbiam również kolorowe szaszłyki wegetariańskie (jako dodatek). Polecam ze względu na smak oraz atrakcyjny wygląd. 






Składniki: (w ilości dowolnej)
- pieczarki
- cebula czerwona
- cebula biała
- nektarynka
- papryka
- cukinia

- patyczki do szaszłyków
- sól, pieprz, zioła prowansalskie, ostra papryka

1. Warzywa myjemy i kroimy według uznania. Nabijamy na patyczki w różnej kolejności.

2. Posypujemy przyprawami i kładziemy na rozgrzanego grilla.

Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz