Menu

czwartek, 28 sierpnia 2014

Spaghetti aglio olio

Ostatnio przekonałam się do pikantnych potraw. Przygotowanie dzisiejszego dania jest dziecinnie proste. Czas całego 'incydentu' to nie więcej niż 15 minut (razem z gotowaniem makaronu).  Można dodać więcej papryczki (jeśli ktoś lubi bardzo ostre potrawy). Takie proste, a takie dobre:)




Składniki:
- 4 ząbki czosnku
- 1 papryczka chilli
- natka pietruszki
- 300 gr makaronu spaghetti 
- sól, pieprz
- oliwa z oliwek (50 ml)

1. Makaron gotujemy (al dente).

2. W tym czasie kroimy drobno papryczkę i czosnek. Podsmażamy na gorącej patelni z dodatkiem oliwy (cały czas mieszamy, aby się nie przypaliło).

3. Dodajemy makaron ugotowany al dente - wszystko razem mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Ściągamy z ognia i dodajemy posiekaną natkę pietruszki.

Smacznego:)

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza