Składniki:
- 100 gramów twarogu białego chudego
- 1 jajko
- 2 łyżki budyniu śmietankowego
- szklanka mąki
- pół szklanki oleju
- pół szklanki wody gazowanej
- rodzynki (garść)
- pół szklanki cukru
- 2-3 łyżki kakao
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cukru wanilinowego
2. W drugiej misce łączymy mąkę, budyń, cukier, kakao, proszek do pieczenia i cukier wanilinowy.
3. Dodajemy olej, wodę i rodzynki - wszystko razem mieszamy.
4. Małą blaszkę smarujemy masłem i wykładamy ciemną masę (będzie bardzo rzadka). Na to wykładamy masę serową.
5. Pieczemy w 170 stopniach C przez 45-50 minut, na najniższym poziomie piekarnika (po ok.25 minutach zmniejszamy temperaturę do 160 stopni C).
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz