Menu

czwartek, 15 maja 2014

Jajecznica zapiekana

Zupełnie inna wersja tradycyjnej jajecznicy. Te śniadanie robiłam na szybko przed wyjazdem do Chorwacji. Nie dość, że łatwe i tanie to jeszcze wygląda całkiem nieźle (jak na jajecznicę:)).



                         Składniki:                          
- 1 bułka ziarnista
- 1 jajko
- boczek (pokrojony)
- mała cebulka
- 4 suszone pomidory
- sałata
- łyżka masła 
- sól i pieprz

1.  Boczek podsmażamy na maśle. Dodajemy pokrojoną cebulkę. Pod koniec smażenia dodajemy jajko i "tworzymy" klasyczną jajecznicę.

2. Bułkę przekrajamy na pół. Na każdą połówkę wykładamy jajecznicę. Na sam koniec układamy pokrojone suszone pomidory.

3. Zapiekamy w piekarniku w 180 ° przez max.10 minut.

Dla urozmaicenia i smaku proponuję dodać jeszcze plaster sera żółtego.

Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz