Zupełnie inna wersja tradycyjnej jajecznicy. Te śniadanie robiłam na szybko przed wyjazdem do Chorwacji. Nie dość, że łatwe i tanie to jeszcze wygląda całkiem nieźle (jak na jajecznicę:)).
1. Boczek podsmażamy na maśle. Dodajemy pokrojoną cebulkę. Pod koniec smażenia dodajemy jajko i "tworzymy" klasyczną jajecznicę.
2. Bułkę przekrajamy na pół. Na każdą połówkę wykładamy jajecznicę. Na sam koniec układamy pokrojone suszone pomidory.
3. Zapiekamy w piekarniku w 180 ° przez max.10 minut.
Dla urozmaicenia i smaku proponuję dodać jeszcze plaster sera żółtego.
Smacznego:)
- 1 bułka ziarnista
- 1 jajko
- boczek (pokrojony)
- mała cebulka
- 4 suszone pomidory
- sałata
- łyżka masła
- sól i pieprz
2. Bułkę przekrajamy na pół. Na każdą połówkę wykładamy jajecznicę. Na sam koniec układamy pokrojone suszone pomidory.
3. Zapiekamy w piekarniku w 180 ° przez max.10 minut.
Dla urozmaicenia i smaku proponuję dodać jeszcze plaster sera żółtego.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz