Menu

czwartek, 29 maja 2014

Zupa brokułowa

Jest to dość uproszczona wersja, dlatego też czas przygotowania jest naprawdę krótki. Zupa bardzo dobrze smakuje również z łyżką śmietany (którą dodajemy już do miski). Bardzo pomocny jest tu blender (swoją drogą jak nie macie to proponuję zakupić- jest przydatny w większości dań na szybko i nie tylko).






Składniki:

- 1 brokuł ugotowany al dente
- ząbek czosnku
- 1 cebula
- kostka rosołowa
- sos sojowy
- sól, pieprz, bazylia






1. W średnim garnku gotujemy wodę. Dodajemy kostkę rosołową.

2. Do blendera wrzucamy cebulę i czosnek - blendujemy.

3. To samo robimy z brokułem.

4. Do bulionu dodajemy zmiksowane warzywa i doprawiamy według uznania sosem sojowym, pieprzem, solą i bazylią.

Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz