Składniki
- 300 g herbatników
- 4 łyżki masła
- 500 g twarogu półtłustego
- 250 g sera ricotta
- 3/4 szklanki cukru drobnego
- pół tabliczki czekolady mlecznej
- 4 łyżki śmietanki 30%
1. Herbatniki miksujemy z masłem. Wykładamy do tortownicy uprzednio wyłożonej papierem do pieczenia. Ugniatamy np. za pomocą szklanki tak, aby masa była też na brzegach.
2. Twaróg i ricottę 'zagniatamy' ręką. Dodajemy cukier- łączymy. Połowę twarogu nakładamy do tortownicy, na to kładziemy połamane 3-4 herbatniki i dokładamy resztę masy twarogowej.
3. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę ze śmietanką do zgęstnienia. Wylewamy na wierzch sernika, zakrywamy folią aluminiową i wkładamy na całą noc do lodówki.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz