Menu

poniedziałek, 30 marca 2015

Kurczak zawijany z serem pleśniowym i szynką

Nigdy nie zostanę wegetarianką. Kiedyś próbowałam i wytrzymałam dwa dni... Mięso musi być:) Trochę kaloryczniej niż zwykle. Dodatkiem do dania może być sałata masłowa z dodatkiem jogurtu naturalnego.

http://be-tastyblog.blogspot.com/2015/03/kurczak-zawijany-z-serem-plesniowym-i.html

http://be-tastyblog.blogspot.com/2015/03/kurczak-zawijany-z-serem-plesniowym-i.html

http://be-tastyblog.blogspot.com/2015/03/kurczak-zawijany-z-serem-plesniowym-i.html

Składniki:
- podwójny filet z piersi kurczaka
- cebula czerwona
- 2 ząbki czosnku
- 4 plastry szynki
- 4 paski sera pleśniowego
- 2 łyżki masła
- sól, pieprz, curry, papryka ostra, papryka słodka

1. Filety myjemy i rozcinamy na cienkie płaty (zamiast tego możemy rozbić je tłuczkiem).

2. Przyprawiamy z dwóch stron według uznania. Nakładamy szynkę, ser pleśniowy, masło, kawałek cebuli i ząbek czosnku - zawijamy i zabezpieczamy wykałaczką.

3. Tak przygotowane roladki obsypujemy papryką i wkładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy 20 minut w 180 stopni C.

Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz