Menu

środa, 10 września 2014

Ciabatta z kurczakiem imbirowo-miodowym

Imbir i miód to idealne połączenie na zimę (np.jako dodatek do herbaty). Nie jest jeszcze tak zimno, więc można wykorzystać te składniki i wykonać efektowną i pyszną kanapkę. Naprawdę niebo:) Dodatek papryczki chilli wzmacnia smak.




Składniki dla dwóch osób:
- 3 sztuki ciabatty
- 1/2 sera camembert
- 1 filet z kurczaka
- imbir świeży ( 6-8 małych plasterków)
- 4 łyżki miodu
- ser żółty (6 plastrów)
- balsamico
- ogórek świeży
- pomidor
- papryczka chilli
- oliwa z oliwek
- sól, pieprz
-  masło

1. Kurczaka przekrajamy na cienkie filety. Obsypujemy solą i pieprzem. Wkładamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy na filety miód, kawałki imbiru, kawałki papryczki oraz oliwę z oliwek (3-4 łyżki).

2. Pieczemy w 180 stopniach C ok.15 minut. Pod koniec pieczenia dodajemy plasterek masła na każdy filet.

3. Przekrajamy ciabatty na pół, polewamy je sosem z kurczaka. Kładziemy ser, filet, camembert, ogórek i pomidor. Całość oblewamy balsamico.

Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz