Czas przygotowania: 12 minut
Czas smażenia: 3 minuty
Poziom trudności: łatwe
Przydatne naczynia: garnek, miska, widelec, deska do krojenia, nóż, patelnia
Składniki (dla 2 osób):
- 300 g makaronu tagliatelle (polecam świeży z lodówek)
- 3 żółtka
- 200 ml śmietanki słodkiej 30%
- 6 (lub więcej) plastrów boczku
- 4 łyżki startego parmezanu
- sól, pieprz (najlepiej świeżo mielony)
2. Do miski wrzucamy żółtka, śmietankę, 3 łyżki parmezanu, sól i pieprz - łączymy.
3. Makaron tagliatelle gotujemy al dente. Odsączamy od wody i wrzucamy z powrotem do gorącego garnka. Dodajemy sos śmietanowy i mieszamy do połączenia całości.
4. Wykładamy na talerze, dorzucamy plastry boczku i posypujemy parmezanem.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz