Czas przygotowania: 4 minuty
Czas pieczenia: 4 minuty
Poziom trudności: bardzo łatwe
Przydatne naczynia: deska do krojenia, nóż, łyżeczka, papier do pieczenia
Składniki:
- ciabatta
- 8 pomidorków koktajlowych
- 1/4 cebuli czerwonej
- 1 ząbek czosnku
- kawałek parmezanu
- oliwa z oliwek
- sól, pieprz
1. Ciabattę kroimy na mniejsze kromki.
2. Ząbek czosnku przekrajamy na pół i wcieramy w każdą kromkę osobno. Każdą kromkę skropić oliwą.
3. Pomidorki myjemy, osuszamy i kroimy drobno w kostkę. Cebulę kroimy w podobną kostkę. Łączymy pomidorki i cebulę, dodajemy sól i pieprz. Wykładamy na każdą kromkę równe części.
4. Na każdą kromkę dodajemy starty parmezan.
5. Zapiekamy ok.4 minuty w 180 stopniach C.
Na koniec dodać natkę pietruszki.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz