Menu

wtorek, 1 maja 2018

Kanapka z ogórkiem kiszonym

Nie mam pojęcia jak to się stało, że kanapka ''mojego życia'' trafia tak późno na tego bloga:) Ta minimalistyczna i prosta kanapka zachwyca moje kubki smakowe niezmiennie od najmłodszych lat! W ogóle ja jestem zakochana w ogórkach kiszonych, uważam, że są wyjątkowe i wspaniałe. Za każdym razem mocno je celebruję!:) Nigdy nie udaje mi się ukisić latem tyle ogórków na zimę, żeby zaraz po lecie cokolwiek zostało. 

Jeśli czytasz to i jakimś cudem nigdy nie jadłeś/jadłaś tej boskiej kanapki to zachęcam mocno do spróbowania! 

Czas przygotowania: 2 minuty
Poziom trudności: banalne  
Przydatne naczynia: nóż, deska do krojenia



Składniki:
- chleb (polecam z ziarnem)
- ogórek kiszony
- polędwica sopocka (lub inna ulubiona wędlina)
- masło

1. Chleb smarujemy masłem, dodajemy wędlinę i pokrojony w plastry ogórek.

Smacznego:)

2 komentarze:

  1. Kanapka z ogórkiem kiszonym, margaryną i domowym chlebem to była kanapka moich wiejskich wakacji i ferii z dzieciństwa. Mmmmm.

    OdpowiedzUsuń