Czas przygotowania: 5 minut
Czas smażenia: 12 minut
Poziom trudności: bardzo łatwe
Przydatne naczynia: mikser/trzepaczka, miska, patelnia, szpatułka, ręcznik papierowy, talerz
Składniki:
- 2 jajka
- 1 szklanka mąki
- 1 szklanka mleka
- 1/2 szklanki wody gazowanej
- szczypta soli
- 2 łyżki roztopionego masła
1. Wszystkie składniki wrzucamy do miski i miksujemy do połączenia. Masa musi być gładka i rzadka (w razie konieczności możemy dodać więcej wody lub mleka).
2. Naleśniki smażymy z dwóch stron.
Podawać ze wszystkim tym co lubimy:) np. konfiturą wiśniową, nutellą, masłem orzechowym, dżemem.
Można jeść na ciepło i na zimno.
Smacznego:)
Cienki naleśniki są najlepsze!
OdpowiedzUsuń