Menu

niedziela, 29 kwietnia 2018

Cienkie naleśniki

Naleśniki są zawsze idealną alternatywą kiedy nie mamy "NIC" w domu - bo mąka, mleko, jajka i woda zawsze gdzieś się znajdzie! Chyba każdy lubi naleśniki, tak myślę:) Ja najbardziej lubię takie cienkie, prawie jak papirus, delikatne... 

Czas przygotowania: 5 minut  
Czas smażenia: 12 minut   

Poziom trudności: bardzo łatwe  
Przydatne naczynia: mikser/trzepaczka, miska, patelnia, szpatułka, ręcznik papierowy, talerz  




Składniki:
- 2 jajka
- 1 szklanka mąki
- 1 szklanka mleka
- 1/2 szklanki wody gazowanej
- szczypta soli
- 2 łyżki roztopionego masła

1. Wszystkie składniki wrzucamy do miski i miksujemy do połączenia. Masa musi być gładka i rzadka (w razie konieczności możemy dodać więcej wody lub mleka).

2. Naleśniki smażymy z dwóch stron.

Podawać ze wszystkim tym co lubimy:) np. konfiturą wiśniową, nutellą, masłem orzechowym, dżemem.
Można jeść na ciepło i na zimno.

Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz