Menu

środa, 7 czerwca 2017

Frappe na mleku

To jest takie frappe po mojemu:)

Zazwyczaj dodaje się jeszcze więcej wody niż mleka (u mnie samo mleko), a kawę zalewa się gorącą wodą i studzi przed zblendowaniem. Mi jednak bardziej smakuje taka wersja:) Jeśli lubimy czuć mocniejszy smak - dodać więcej łyżek kawy rozpuszczalnej. 

Frappe z tego przepisu będzie mleczne i bardzo delikatne.
Świetnie smakuje w towarzystwie ciasta czekoladowego:)

Czas przygotowania: 8 minut  
Poziom trudności: bardzo łatwe  

Przydatne naczynia: malakser/blender, szklanka




Składniki:
- 250 ml mleka
- 5 kostek lodu
- 2 łyżki kawy rozpuszczalnej
- 1 łyżka miodu (opcjonalnie)
- cynamon do posypania

1. Do malaksera lub blendera wrzucamy mleko, kostki lodu, kawę rozpuszczalną i miód - blendujemy wszystko ok.2-3 minuty.

Podajemy w większych szklankach i posypujemy cynamonem.
Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz