P.S. I tak będę gotować/piec i publikować z 'zakazanymi' składnikami:)
Alternatywna wersja dla wegetarian:
mięso zastępujemy serem feta.
Czas przygotowania: ok. 15 minut
Czas pieczenia: ok. 1 h
Składniki (na 4 papryki):
- 4 średniej wielkości papryki czerwone
- 1 saszetka ryżu białego
- 150 g mięsa mielonego wieprzowego
- pół cebuli czerwonej
- 1 ząbek czosnku
- 1 jajko
- sól, pieprz
2. Łączymy wszystko ręką lub widelcem.
3. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni C.
4. Odkrajamy wierzch papryk, delikatnie wydrążamy środek. Do każdej papryki za pomocą łyżki wkładamy farsz. Przykrywamy odciętym wierzchem i układamy na blachę (uprzednio wyłożoną papierem do pieczenia lub folią aluminiową).
5. Pieczemy przez 1 godzinę.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz