Składniki (na 1 porcję):
- szklanka mleka (250 ml)
- 1 żółtko
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 3 łyżki cukru pudru
- 2 łyżki kakao
1. 3/4 szklanki mleka zagotować w garnku. Pozostałą część połączyć ze wszystkimi składnikami (zmiksować).
2. Do gorącego mleka dodajemy przygotowaną masę cały czas mieszając łyżką.
3. Zmniejszyć gaz i gotować chwilę, aż do uzyskania budyniowej, gęstej masy.
* można dodać konfiturę np. wiśniową, która wzmaga smak.
Smacznego:)
Jak to cudownie wygląda i brzmi :) Chyba już wiem co dzisiaj zrobię na kolację mężowi, pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńhttp://poemat-smaku.blog.pl/
Bardzo ciekawe, ale ja mam jedno pytanie jak to pogodzić z nadplanowymi kilogramami i dietą :D no nic przynajmniej nakarmiłem oko
OdpowiedzUsuńpozdrawiam
http://brzeczyszczykiewicz.blog.pl