Menu

sobota, 19 marca 2016

Serek wiejski na śniadanie

Taki rodzaj śniadania kojarzy mi się z latem. Wtedy chodzę na pobliskie targowisko, gdzie z samego rana można kupić świeże, pachnące warzywa prosto z ogródka sprzedawców. Mam wtedy ochotę kupić wszystko, tylko rąk mi brak! 

Bardzo fajny pomysł na urozmaicenie śniadania. A do tego zdrowa wersja:)

Czas przygotowania: 10 minut

Poziom trudności: bardzo łatwe  
Przydatne naczynia: blender, deska do krojenia, łyżka, nóż






Składniki:
- serek wiejski grani 500g
- 8 rzodkiewek
- koperek
- szczypiorek
- 1/2 cebuli białej
- 1/2 ogórka świeżego
- sól, pieprz

1. Do blendera wrzucamy całe rzodkiewki, koperek, szczypiorek i cebulę. Blendujemy ok.10-15 sekund.

2. Do miski wrzucamy serek wiejski, zblendowane warzywa i pokrojony w kostkę ogórek świeży. Doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie łączymy.

Smacznego:)

1 komentarz: