Menu

sobota, 5 marca 2016

Croissant z suszonym pomidorem i mozzarellą

Pomysł na szybkie śniadanie z wykorzystaniem gotowego ciasta na croissanty, czyli po prostu rogaliki. Tym razem wytrawne, z serem mozzarella i suszonym pomidorem. Smak pomidora jest intensywny, dlatego nie jest koniecznością doprawiać solą i pieprzem. 

Jeść od razu na ciepło i delektować się ciągnącą mozzarellą:)

Czas przygotowania: 5 minut  
Czas pieczenia: 25 minut   

Poziom trudności: bardzo łatwe

Przydatne naczynia: nóż, papier do pieczenia, blacha, deska do krojenia   







Składniki:
- gotowe ciasto na croissanty (ja kupiłam w Leclercu)
- 6 suszonych pomidorów
- 1 kulka sera mozzarella

1. Ciasto rozkrajamy na 6 w miarę równych części.

2. Na środek każdego układamy plastry mozzarelli i paski suszonego pomidora.

3. Zawijamy ciasto od zewnątrz (od szerszej strony) do wewnątrz.

4. Pieczemy w 165 stopniach C przez 25 minut (do zarumienienia się croissantów).

Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz