Menu

wtorek, 5 sierpnia 2014

Jagodowe placki

Jagody mają dużo właściwości leczniczych, m.in. są dobre na oczy. Ale oprócz tego są wyśmienite w smaku, dlatego też warto je wykorzystać w swoich daniach! Osobiście nie lubię jeść obiadu na słodko, ale w tym przypadku nie miałam żadnego dylematu.






Składniki:
- 1 jajko
- 1 szklanka mleka
- 1,5 szklanki mąki
- szklanka jagód
- cukier puder
- olej
- sól

1. Do miski wbijamy jajko oraz wlewamy mleko - mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.

2. Dodajemy mąkę oraz szczyptę soli - dokładnie mieszamy.

3. Na koniec dodajemy umyte jagody i łączymy delikatnie przy pomocy szpatułki.

4. Smażymy obustronnie na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju (nakładamy placki łyżką stołową).

5. Posypujemy cukrem pudrem.

Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz